Dona Barbara

Ići dole

Dona Barbara Empty Dona Barbara

Počalji  Marko taj Ned Maj 08, 2011 8:30 am

Dona Barbara Donabarbara

Sinopsis:
Barbara Gvajmaran je lepa, srećna i divlja žena. Odrasla je kraj obale reke, pomažući svom ocu pri radu sa barkom koja je prevozila robu i rudare preko reke do rudarskih predela.
Jednog dana upoznaje i zaljubljuje se u Asdrubala, mladog i obrazovanog čoveka koji dolazi da služi njenog oca. To izaziva ljubomoru kod grupe rudara koji jedne noći odlučuju da ubiju svog kapetana i Astrubala, a potom i brutalno siluju Barbaru. Od tog dana, Barbarin život se u potpunosti menja.
Pronalaze je indijanci i spašavaju je od sigurne smrti. Zajedno sa njima, nakon nekog vremena, ona otpočinje izučavati veštine magije i veštičarenja. Godinama kasnije, Barbara se vraća u svoje mesto gde upoznaje i zavodi bogatog zemljoposednika Lorenza Barkera. Njega je, kako kažu zli jezici, omađijala i proterala u džunglu, te preuzela svu njegovu imovinu u svoje ruke, uključujući i najproduktivniju hacijendu u kraju – „Barkerenju“ kojoj je promenila naziv u „Strah“. Od tada je svi zovu Donja Babara, i smatraju nesavladivom, strašnom i legendarnom ženom koja želi da vlada celom rečnom dolinom.
Santos Luzardo je zgodan i sposoban advokat, poreklom je iz rečne doline. Vraća se svojoj rodnoj zemlji nakon više godina odsustva kako bi prodao svoje imanje, i mogao otići živeti u Francuskoj sa svojom budućom ženom, lepom i neozbiljnom Lusijanom Rekena. Ono što nije očekivao je da je njegovo zemljište, jedino što mu je ostalo u nasledstvu od svojih roditelja, gotovo unušteno i srušeno zahvaljujući nevernom nadzorniku koji je imanjem upravljao - Balbinu Pajbi, ljubavniku popularne Donja Barbare.
Barbara je u međuvremenu, iz prikrada posmatrala Santosov dolazak i, oduševljena njegovim izgledom, zabranjuje svojim sledbenicima da ga povrede, te donosi odluku da sa njim uradi isto što je uradila pre više godina sa njegovim rođakom – da ga osvoji. Lorenzo sada živi u teškim okolnostima sa mladom Mariselom, njegovom i Barbarinom ćerkom, koja Santosu zapada za oči zbog svoje neuobičajne i divlje pojave.
Santos otkriva loše namere Giljerma Dangera prema Mariseli, stranca severnoameričkog porekla koji je u rečnu dolinu došao kao običan lovac, a završio pod zaštitom Donja Barbare. Kako bi odbranio Mariselu, Santos je zajedno sa Lorenzom dovodi na Altamiru, gde svoju divlju rođaku kreće izučavati lepom ponašanju i obrazovanju. Međutim, dok je on svemu izučava, Marisela se u njega zaljubljuje.
U međuvremenu, Santos primećuje da je famozna Donja Barbara uz pomoć svojih saučesnika krišom pomerala granice njihovih imanja u svoju korist, te odlazi da joj se suprotstavi. Barbara ga svojim adutima pokušava sprečiti pri napadu, no Santos se ne predaje tako lako, i ona biva zaintrigirana činjenicom da joj je on prvi muškarac koji je uspeo odoleti njenoj igri zavođenja.
Nakon nekog vremena, Barbara odlazi na Altamiru kako bi sa Santosom obavila poslovne pregovore od obostranog interesa. Tom prilikom otkriva da njena davno napuštena ćerka, koja je sada već zrela i privlačna žena, živi sa čovekom za koga je zainteresovana. To dovodi do napada ljubomore između Barbare i njene ćerke, pričikom čega Barbara uviđa da Santos za nju više nije običan hir, već iskrena i prava ljubav.

Info:
Godina: 2008/2009
Producent: Aurelio Valcarcel Carrol, Brendan Fitzgerald
Broj epizoda: 191
Originalna prica: Romulo Gallegos

Uloge:
Edith Gonzalez...Bárbara Guaimarán
Christian Meier...Santos Luzardo Vergel
Génesis Rodríguez...Marisela Barquero Guaimarán
Katie Barberi...Cecilia Vergel
Arap Bethke...Antonio Sandoval
Paulo Quevedo...Balbino Paiba
Roberto Mateos...Lorenzo Barquero
Lucho Velasco...Melquiades el Brujeador
Lucy Martínez...Eustaquia
Andrés Ogilvie-Browne...Juan Primito
Raul Gutiérrez...Coronel Pernalete
Ivan Rodríguez...Melecio Sandoval
Martha Isabel Bolaños...Josefa
Alberto Valdiri...Mujiqiuita
Juan Pablo Shuk...Gonzalo
Amparo Moreno...Casilda
Daniela Tapia...Gervasia
Mimi Morales...Altagracia
Alejandra Sandoval...Genoveva
Pedro Rendón...Carmelito
Gary Forero...León Mondragón
Roberto Manrique...Maria Nieves
Andrés Ogilvie Browne...Juan Primito
Paula Barreto...Luisana Requena
Bibiana Corrales...Melezia
Adriana Silva...Josefina
Jimmie Bernal...William Danger
Andrés Martínez...Tigre Mondragón
Tiberio Cruz...Pajarote
Esmeralda Pinzón...Federica Pernalete
Gabriel González...Doctor Arias
Guillermo Villa...Padre Pernia
Oscar Salazar...Mauris Requena
Felipe Calero
Naren Daryanani...Onza Mondragón
Maritza Rodriguez...Asunción Vergel de Luzardo
Marcelo Cezan...Florencio Reyes "Quitadolores"
Jencarlos Canela...Asdrúbal
Herbert King
Humberto Arango
Hernan Méndez
Hermes Camelo...El Chepo
Julio Pachón
Jaime Correa
Alejandro Muñoz
David Noreña
Enrique Poveda
Nicolás Votteler
Nicolás Niño
Edgar Durane
Errssell Marca

Entrada:
:video:

Marko
Admin

Broj poruka : 28
Datum upisa : 08.05.2011
Godina : 27

http://latinsvet.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu